Onze diensten

Samen met u streven we naar een optimaal welzijn van uw dier, zowel fysiek als mentaal.

Services

Onze behandelingen

Vaccinaties

Het is inmiddels goed onderbouwd met wetenschappelijk onderzoek dat er geen noodzaak meer is voor een jaarlijkse vaccinatie met een grote cocktail tegen ziektes als distemper, parvo- en adenovirus. Ook is bekend dat ‘baat het niet, dan schaadt het niet’, niet opgaat voor vaccineren. Er is steeds meer bekend over ‘vaccineren op maat’ met behulp van de VacciCheck. Voordat een dier gevaccineerd wordt, kan er aan de hand van een kleine hoeveelheid bloed bepaald worden of een dier nog adequate titers (antilichamen) in het bloed heeft en dus wel of niet gevaccineerd moet worden. Onnodige vaccinatie wordt op deze manier voorkomen.

Ook chippen is erg belangrijk. Deze kunt u bij ons zetten, wanneer de chip is gezet kunt u deze registeren via deze link.

Bloedonderzoek

Wij beschikken over de zogeheten “in huis bloedanalyse apparaten”. Hierdoor kunnen we gericht bloedonderzoek doen en hebben we in de meeste gevallen binnen één uur alle uitslagen compleet. Hierdoor komt, in combinatie met het lichamelijk onderzoek, snel de juiste diagnose naar boven. Zo kunnen wij u snel de juiste informatie geven en spoedig de juiste therapie inzetten. Op deze wijze hoeven uw dier en uzelf niet enkele dagen te wachten op de uitslag en een geschikte behandeling. Hierdoor is uw dier wellicht sneller aan de beterende hand en kan onnodig lijden hem of haar bespaard blijven.

Orthopedie

Orthopedie behandelt ziekten of afwijkingen aan botten, gewrichten en spieren van uw huisdier. Door veel praktische ervaring, gespecialiseerde apparatuur en onze specialistische kennis, kunnen we u alles op dit gebied van chirurgie aanbieden.

Tibia Tuberosity Advancement (TTA)
Klik hier voor meer informatie. 

Tandhygiene

Heeft uw huisdier last van:
* slechtruikende adem
* aanwezigheid van geelbruin tandsteen
* rood of bloedend tandvlees
* pijn bij het eten of krabben aan de bek
* verandering in kauwgewoonten
* ingetogen gedrag
* kwijlen
* verlies van tanden

Maak dan een afspraak bij uw dierenarts om de tanden te controleren! Het is goed om er een gewoonte van te maken de tanden regelmatig na te zien.

Echografie

Bij de echografie wordt er gebruik gemaakt van ultrasone geluidsgolven. Deze worden met behulp van een zogenaamde transducer de patiënt in gestuurd, worden teruggekaatst door de verschillende weefsels en structuren die ze tegenkomen en weer opgevangen door de transducer. Dit weerkaatsingsbeeld wordt door de computer omgezet in een beeld op de monitor. Omdat verschillende soorten weefsels de geluidsgolven op verschillende manieren terugkaatsen, kan op deze manier een goed beeld verkregen worden van de organen.

Operaties

Een operatie kan een kleine ingreep zijn, onder lokale verdoving om bijvoorbeeld te hechten of een klein bultje weg te halen.

Een operatie kan ook een grote ingreep zijn zoals bijvoorbeeld een buikoperatie. Bij een operatie wordt altijd volgens een vast protocol gewerkt. Als het dier rustig is wordt het operatiegebied geschoren, gewassen en gedesinfecteerd. Daarna worden er steriele doeken geplaatst en er wordt altijd een nieuwe steriele operatieset gebruikt. Door met een zo groot mogelijke hygiëne te werken is het gebruik van antibiotica tot een minimum beperkt, en bij ons bijna nooit nodig. Wel krijgt ieder dier bij ons een pijnstiller, dat is wel zo prettig.

Medicijnen

Dit is verreweg de meest voorkomende en meest eenvoudige vorm van de behandeling. Een kuurtje, en klaar. Zo simpel als dit klinkt is het echter niet.

Natuurlijk vormt het onderzoek, op welke wijze dan ook, de basis voor de diagnose. Eventueel nader onderzoek geeft dan nog meer informatie, waarna een behandelplan kan worden opgesteld. En pas dan komen zomogelijk medicijnen om de hoek kijken. Er gaat dus wel het één en ander aan vooraf. Met de verkregen informatie is het bij de meeste aandoeningen mogelijk om met medicijnen te gaan werken. Let wel, lang niet altijd is er sprake van een genezing! Denk aan allergie, hartspierproblemen, nierfalen etc.

Bij al dit soort aandoeningen gebruiken we medicijnen ter verbetering van de situatie, maar is genezing niet mogelijk. Bij veel andere ziektes kan dat gelukkig wel, bijvoorbeeld bij infecties door bacteriën (oor, huid, blaas etc).

Natuurlijke middelen

Inmiddels beschikken wij over een uitgebreid assortiment van genees- en ondersteunende middelen. De PUUR Serie is een complete serie producten voor hond, kat, paard en pony. De PUUR Serie is gemaakt van natuurlijke grondstoffen.

Alle producten worden gemaakt volgens de richtlijnen van het GMP keurmerk. De PUUR producten zijn ontwikkeld voor de spijsvertering, bewegingsstelsel, luchtwegen, huid en vacht, voortplanting en het gedrag.

VERZORGING

Onze praktijk draagt de ESPREE lijn Een uitgebreide verzorgingslijn op basis van Aloë Vera in combinatie met natuurlijke oliën, bloemen- en plantenextracten, vitamines en organische grondstoffen. De producten van ESPREE zijn vrij van agressieve chemicaliën en onnodige bestanddelen, veilig in gebruik en dierproefvrij. Heerlijke verzorgende shampoos, conditioners en sprays op natuurlijke basis aangepast aan de vacht van uw hond of kat. Lang- of kortharig, wit of zwart, voor de diva onder de honden en de grootste viespeuken is er iets geschikts te vinden. Oor- en oogcleaners, speciaal schuim voor hotspots en er is zelfs een insectwerende spray met UV bescherming! Lekker natuurlijk en zeer zuinig in gebruik.

Praktische informatie

Routebeschrijving:

Komende vanaf de Schottegatweg Noord:
U slaat de Gosieweg in. Deze rijdt u door tot u aan uw rechterhand de Burger King ziet. Hier slaat u links af de Mortiersweg in. Aan het eind (T-splitsing) gaat u links en tweede rechts. Dit is de Mariniersweg. Halverwege aan uw linkerhand is 11a.

Komende vanaf SDK:
Rijdende op de Gosieweg gaat u als u links de Burger King ziet, rechtsaf. Dit is de Mortiersweg. Aan het eind (T-splitsing) gaat u links en tweede rechts. Dit is de Mariniersweg. Halverwege aan uw linkerhand is 11a.

Spreekuur (enkel op afspraak)

U kunt bij ons terecht op de spreekuren:
maandag t/m vrijdag 08.00 – 13.00 uur
maandag t/m vrijdag 14.00 – 19.00 uur
zaterdag van 09.00 – 11.00 uur

Afhalen van medicijnen en andere producten:
maandag t/m vrijdag 08.00 – 13.00 uur
maandag t/m vrijdag 14.00 – 17.00 uur

Operaties vinden doorgaans in de ochtend plaats, consulten in de middag. Visites (huisbezoeken) worden in overleg ingepland.

Ben je tevreden met onze service?
Laat hier een review achter via Google!

Onze praktijk

Mariniersweg 11-A